Ditt nya hem i Sigtuna stadsängar

Ca 900 nya bostäder ska byggas i Sigtuna stadsängar. Första inflyttning sker våren 2019. Sigtuna stadsängar byggs upp etappvis och stadsdelen väntas stå klar i början av 2030-talet.

Kontakta utvecklare i Sigtuna stadsängar

Bonava: Bostadsrätter 1-4 r.o.k.

Intill Silvertorget lanserar Bonava Gretas glänta med 69 Svanenmärkta lägenheter. Här finns bostadsrätter i varierande storlekar från 1-4 r.o.k. med generösa balkonger och fullhöjdsfönster för dig som söker ett modernt och bekvämt boende. Till föreningen hör en gemensamhetslokal med övernattningslägenhet och bastu med relax. Garage finns under gård med hiss direkt till trapphusen. Inflytt våren 2019. Gör din intresseanmälan här.

SigtunaHem: 69 hyresrätter

I anslutning till Silvertorget byggs 69 hyresrättslägenheter, 34 garageplatser (varav två anpassade för elfordon) och fyra lokaler i markplan av det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem. Inflyttning beräknas ske hösten 2019. Lägenheterna har ritats av Wingårdhs Arkitektkontor och det planeras bland annat att hustak täckt med solceller och levande växter (s.k. sedumtak). Läs mer här.

OBOS: cirka 100 bostadsrätter (lägenheter)

OBOS uppför cirka 100 lägenheter fördelade på två kvarter. Lägenheterna kommer att präglas av flexibilitet, effektivitet och hållbara materialval. Våra kvarter kommer i huvudsak att byggas i trä som är ett förnybart byggmaterial som lagrar koldioxid under hela sin livstid. Kvarteren tar form ur ett koncept som bl.a. främjar ekosystemtjänster och det ska vara lätt för de boende att leva klimatsmart. Vi lägger stort fokus på gestaltning och kvalitet både vad gäller byggnader och utemiljön. Lägenheterna kommer att vara i storlekarna 1-4 rok. Läs mer här.

HSB: 74 bostadsrätter (lägenheter)

HSB Bostad bygger 74 bostadsrätter, 1-4 rok, i ett attraktivt och arkitektoniskt intressant kvarter intill torget i nya Sigtuna Stadsängar. Med varierade höjder, skiftande fasadmaterial och exteriörer i olika kulörer bygger HSB Bostad vidare på det gamla Sigtunas äldre och kulturhistoriskt betydelsefulla bebyggelse. I brf Silverskatten producerar vi högst upp exklusiva vindsvåningar med väl tilltagen takhöjd, loft och stora terrasser. Längre ner blir det moderna, ljusa och välplanerade lägenheter med balkong eller uteplats. Läs mer här.

Flerbostäder: 65 bostadsrätter (lägenheter)

Mysiga uteplatser, socialt häng och natur. det är kanske just därför du skulle tycka om att bo på markplan med radhuskänsla och möjlighet att öppna upp stora glaspartier. Du som gillar känslan av att bo i lägenhet finner säkert våra öppna planlösningar attraktiva där du kan styra och ställa som du vill. Lägenheterna är nämligen flexibelt planerade för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina kvadratmeter. I Flerbostäders kvarter 17 och 18 kan du bo radhusliknande lägenhet på bottenplan och eller villaliknande lägenhet med större avskildhet och varierande takterasser. Lägenheternas storlek kommer variera från 34-140 kvm. Läs mer här.

Vectura Fastigheter:
60 lägenheter i Äldreboende och 33 hyresrätter i Trygghetsboende

Vectura uppför 60 lägenheter som äldreboende med Aleris som vårdaktör och 33 hyresrätter som trygghetsboende. Gällande äldreboendet kräver detta ett biståndsbeslut. Du kontaktar din kommun/stadsdelsförvaltning för att få äldreomsorg. Gå in på Sigtuna kommuns hemsida för att läsa mer här.
I äldreboendet, Aleris Silvertorget Plaza, kommer lägenheterna att bli cirka 31 kvm, med gemensam matplats, avdelningskök och gemensamma balkonger. Det kommer även att finnas ett storkök och en härlig samlingssal i entréplan samt en mysig trädgård för utevistelse. Lägenheterna för trygghetsboendet blir 1-3 rum och kök med privat balkong och utökad tillgänglighet i badrum, kök och hall. Mer information och intresseanmälan till trygghetsboendet kommer att finnas på Vecturas hemsida i början av 2018. Inflyttning vintern 2019. Läs mer här.