Det är med en god känsla i magen och ett stort tack till de utvecklare som bygger bostäder i vår stadsdel som vi går lämnade över den sociala hållbarhetspremien på över 1,2 miljoner kronor.

Tillsammans har Bonava, Flerbostäder/Fojab, HSB, OBOS, SigtunaHem och Vectura Fastigheter bidragit till att fler barn kan få utbildning främst i Nepal och att en ungdomsverksamhet, vars mål är att minska våldet bland ungdomar, i Kvinnojouren Sigtunas regi blivit verklighet. Den 10 april delades 1,2 miljoner ut med en symbolisk check.

– Den 10 april skedde en officiell överlämning av pengarna till Make a Kid Smile och Kvinnojouren Sigtuna. Två organisationer som gör ett fantastiskt jobb för att skapa ett mer hållbart samhälle både lokalt och globalt säger Kim Hultén verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för den här premien som tilldelats oss. Det är ett häftigt initiativ som gör stor skillnad säger Marie Unander-Scharin ordförande i Kvinnojouren Sigtuna och Christina Peters ordförande i Make a Kid Smile.

– Som utvecklare av bostäder i Sigtuna stadsängar känns det här initiativet både viktigt och självklart. Vi är således alla glada över att kunna bidra på detta sätt till två behjärtansvärda organisationer säger representanter från utvecklarna Bonava, Flerbostäder/Fojab, HSB, OBOS, SigtunaHem och Vectura Fastigheter