Cykel, cykel, cykel

Stadsängarna kan stoltsera med en OS-klassad XCO-banan för både vardagscyklister och proffs-mountainbikeåkare. Sigtuna Bike Arena blir Sveriges mest kompletta anläggning för utomhuscykling. I och med satsningen i stadsdelen tar Sigtuna upp kampen om att bli Sveriges främsta, mest tillgängliga och mest hållbara cykeldestination. Projektet hade inte varit lyckosamt utan samarbete och dialog. Bakom projektet ligger ett samarbete mellan Sigtuna Sports Club, Sigtuna Stadsängar Exploateringsbolag och Sigtuna kommun.

 

Banan anläggs runt och till viss del i Stadsängarna. Här erbjuds cykling som passar alla – barn, ungdomar, familjer, motionärer och elitåkare.

 

Anläggningen byggs i etapper. En XCO-banan, Olympisk Cross Countrybanan och en flowtrail. Därefter kommer en skills-area där man kan öva och utveckla sina förmågor på cykel och sist men inte minst planeras ett pumptrack i asfalt.

 

I förlängningen vill Sigtuna Bike Arena kunna erbjuda en komplett upplevelse där man knyter ihop Stockholm och Uppsala genom Upplandsleden så att man kan cykla från Lunsen till Sigtuna Bike Arena. Tanken är att utveckla grusvägar, stigar som går förbi slott, sevärdheter och fornlämningar m.m. för rekreationscykling.