Äta bör man.....

Stadsängarna kan verkligen klappa sig för bröstet vad gäller utbudet av restauranger och caféer. Här finns kött- och delikatessbutik, stor livsmedelsaffär, restauranger och caféer.

Och vill du testa något utanför stadsdelen finns ett antal alternativ i Sigtuna stad 10 minuters promenad bort. Du lär inte gå hungrig.

Olsson's Kött & Delikatesser

Olsson’s kött & delikatesser drivs av Malin Olsson.

På Olsson’s  hittar du kött, hemlagat, husmanskost och massa olika delikatesser som sätter guldkant på tillvaron. Olsson’s har snabbt blivit en naturlig mötesplats för alla. Hit går du för att inta dagens lunch, köpa med dig mat eller njuta av något gott att dricka på fredags afterworken. På Olsson’s är kött och matlagning ett stolt hantverk.

Better Meal

Better Meal drivs av Jagga och Peter. Här kan du äta sushi, sashimi och bowls m.m.
På våren och sommaren har Better Meal en mysig liten uteservering.

Ett Brasseri

Ett Brasseri startade som ett restaurangprojekt för hela familjen. Tanken är att vuxen som barn ska känna sig välkomna. Oavsett om du vill slå till på en pizza med egenlagad tomatsås eller en nyttigare sallad är du välkommen till Ett Brasseri.

Lidl Sigtuna stadsängar

Lidl etablerade sig i stadsdelen november 2020. Vi är stolta över att att ha en livsmedelsaktör i Stadsängarna med stort fokus på hållbarhet. Lidl har ett högt mål. De ska bli branschens mest hållbara kedja. I det arbetet ingår bland annat att minska matsvinnet, bygga enligt BREEAMs högt uppsatta hållbarhetskriterier, hållbara transporter, 50% minskad plastanvändning m.m.

Vid ingången ligger deras eget bageri med färska bakverk. Kanske ett stopp där innan en picnic i skogen är härlig vårdag.