Vi bygger ditt hem i Sigtuna stadsängar

Bonava - Sigrids kulle Äganderätt

Bonava - Sigrids kulle äganderätt

Sigrids kulle blir barnens kvarter och barnens gata.
Här kan de springa mellan trädgårdarna, lär sig cykla på lugna gator och växa upp med kompisar runt knuten.
Sigrids kulle blir ett familjevänligt grannskap i Sigtuna stadsängar.

Sigrids kulle kommer bestå av ett kvarter med radhus, parhus eller fristående villor om 102 eller 122 kvadratmeter. Alla hus har minst 4 rum i två plan med egen uteplats och lättskött trädgård. Belägna alldeles intill den planerade natur- och aktivitetsparken Skogsgläntan – med bland annat lekplatser, utegym, mountainbikebana, grillplats, och skidspår på vintern och ytor för avkoppling. Husen är energisnåla och Svanenmärkta, vilket ger lägre driftskostnader och möjlighet till gröna bolån.

Säljstart i maj 2024.

Myresjöhus/OBOS - Stadsängshöjden Äganderätt

Myresjöhus/OBOS - Stadsängshöjden Äganderätt

Myresjöhus/OBOS – Stadsängshöjden Äganderätt

Myresjöhus planerar för ett alldeles extra kvarter i Stadsängarna. De säljer friliggande villor med tomt i tre olika modeller med ett fantastiskt läge. Villorna kommer att finnas i två olika storlekar, 144 respektive 186 kvm på två plan. Villorna kommer att ligga på en höjd med fin utsikt och nära till natur.

Försäljning pågår med planerad inflyttning från Q1-2025.

BONAVA - Gretas Glänta BRF

Bonava - Gretas Glänta BRF

 I grannskapet Gretas glänta bor man modernt och bekvämt.

I Gretas glänta blir livet enkelt. Planlösningarna är välplanerade och rymliga, de höga fönstren gör att hemmet känns ljust och välkomnande, och den stora balkongen blir ett extra rum under årets varmare månader. I huset finns en bastu och relax, och på gården finns både boulebana och grillplats för trevliga stunder med dina nya grannar eller din familj. Eller kanske en ensamstund med boken under pergolan passar bättre? Bilen parkerar du enkelt i garage under huset.

OBOS - Honungskupan BRF

OBOS - Honungskupan BRF

OBOS bygger BRF Honungskupan. Husen byggs i trä med variationer i både höjd och färgsättning som ska föra tankarna till klassisk småstadsbebyggelse.

OBOS bygger 53 Svanenmärkta lägenheter, från tvåor till fyror, alla med möjlighet till utevistelse i form av balkong eller uteplats.
På innergården kommer det finnas plats för umgänge, lek men även föreningen egna bikupor.

Planerad inflyttning i februari 2023.

JM - Myntaren

JM - Myntaren

Byggstart beräknas till 2024 och första inflyttning till 2025.

JMs kvarter kommer att präglas av vackra övergångar och fina detaljer med utvalda ”ton i ton”-kulörer på fasader, samt på puts och fönsteromfattningar, där omsorg läggs på de markerade entrépartierna. Kvarteret utformas med inspiration från klassisk arkitektur och Sigtunas äldre stadskärna.

– Det är glädjande att JM beslutat sig för att utveckla ett kvarter i Stadsängarna. Vi har en bra variation av kvarter vilket berikar stadsdelen. Att det dessutom är flera olika utvecklare adderar till den variationen. Det innebär också att vi i stadsdelen kan erbjuda ett antal olika boendeformer vilket jag är övertygad om bidrar till en attraktiv, spännande och konkurrenskraftig stadsdel säger Kim Hultén…

– JM är glada att vara tillbaka i Sigtuna kommun. Sigtuna Stadsängar är en stadsdel med höga hållbarhetsambitioner och varierat bostadsutbud där JM bidrar med bådadera, säger Per Johansson, Regionchef, JM Region Öst.

HSB - Silverskatten BRF

HSB - Silverskatten BRF

I Sigtuna Stadsängar, precis intill Lidl och Silvertorget med all dess service bygger HSB BRF Silverskatten. 77 lägenheter i förening med garage och förråd i källarplanet.

HSB bygger ett attraktivt klimatsmart boende med en fin grön gård med lekmöjligheter, solceller och gröna tak. Lägenheterna är moderna, ljusa och välplanerade om 1-4 rum och kök. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Därtill finns ett antal exklusiva vindsvåningar med väl tilltagen takhöjd. Alla vindslägenheter får dessutom loft.

BONAVA - Äppellunden BRF

Bonava - Äppellunden BRF

Bonava bygger 35 rad- och parhus samt ett fristående hus i storlekarna 121 och 123 kvadratmeter samtliga med bostadsrätt.
Äppellunden heter det familjevänliga grannskapet. Hemmen är svanenmärkta med egen uteplats, mysig äppellund på gården och barnvänliga lekytor.

Grannskapet och gårdarna har inspirerats av gamla Sigtuna och här planeras vindlande gångar, äppelträd och vacker spröjs på fönsterna.

SIGTUNAHEM - Silverskatten Hyresrätter

Sigtuna Hem - Silverskatten Hyresrätter

I december 2019 flyttade de första hyresgästerna in i Silverskatten.
Kvarteret består av fyra byggnader som totalt innehåller 69 lägenheter (1–4 rum och kök, 26–95 kvadratmeter). Sex av lägenheterna har takterass.

Alla lägenheterna är tillgänglighetsanpassade och mäter 2,5 meter i takhöjd. Många av lägenheterna har fönster i tre väderstreck. Balkongerna är 6 meter långa och 1,80 meter djupa.
Hyrorna ligger på 6 900–16 610 kronor per månad

 

I källarplan finns garage med plats för 34 fordon. Två av parkeringsplatserna i garaget är speciellt anpassade för elfordon. I garaget finns det också en handikapplats, dessutom finnas ytterligare en handikapplats på innergården.
Det finns också en bilpool med elfordon som intresserade boende kan ansluta sig till. Our green car

 

BONAVA - Eriks Gränd Hyresrätter

BONAVA - Eriks Gränd Hyresrätter

De Svanenmärkta hyreslägenheterna i Eriks gränd är ett välkommet tillskott i den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar som växer för varje dag. De två kvarteren med lägenheter om 1–4 rum och kök omfamnar varsin fin innergård som blir hyresgästernas egen mötesplats direkt utanför dörren.

 

Kvarteret Eriks gränd är fördelat på två trivsamma kvarter. Här kan du välja bland ettor med sovalkov, tvåor med plats för dubbelsäng, smart planerade treor och fyror för den större familjen. Lägenheterna blir 30–87 kvadrat, de flesta med egen balkong eller uteplats. Oavsett storlek är inredningsstandarden hög.

 

Själva husen har inspirerats av gamla Sigtuna och fått en dov färgpalett. Fasaderna skiftar i färg och ger en varm och ombonad känsla. För att skapa ytterligare trivsel har husen olika höjd och typer av tak.

 

De två kvarteren har också varsitt cykelförråd och källsorteringsrum. De delar på en fin gemensamhetslokal.

 

Är du intresserad av att hyra en lägenhet i Eriks gränd behöver du vara registrerad i bostadskön hos Sigtuna Bostadsförmedling. Vill du registrera dig gör du det här: Sigtuna Bostadsförmedling

Om du har frågor kan du ringa Sigtuna Bostadsförmedling på telefon: 08-572 379 90.

Radhus i Älvringen

Radhus i Älvringen

6 st arkitektritade friköpta radhus kommer att byggas i Älvringen i Stadsängarna.
4-5 rok med takterrass med tomter på 147-276 kvm.
Fasaden är i cederträ och försäljningen är påbörjad.

För mer information kontakta Fastighetsbyrån i Sigtuna.