Hur är livet i Stadsängarna?

Naturen direkt utanför dörren

Stadsängarna ligger fantastiskt vackert med skogen och naturen som granne både mellan kvarteren och husen inom stadsdelen men även runt omkring stadsdelen.

Verksamheter i Stadsängarna

I Stadsängarna är det nära till det mesta.

På Silvertorget finns matvarubutik, delikatessbutik, vårdcentral, tandläkarklinik, gym, yoga, restauranger, frisör, apotek, mäklare och postutlämning m.m.

Så besök gärna stadsdelen och ta del av den service som finns på en och samma plats. Nära och bra.

Sveriges första stad

Närheten till Sveriges första stad Sigtuna är anmärkningsvärd. På några få minuters promenad är du i Sigtuna stad där den ursprungliga stadsplanen från 900-talet i stort sätt är bevarad. Här kan du gå på de vackra och pittoreska gränderna, ta del av kyrka, ruiner, det minsta rådhuset och mycket mer med Mälaren som kuliss.

Aktivitet i fokus

När Sigtuna stadsängar började sin resa mot att bli en ny stadsdel i Sigtuna stad stod hållbarheten i fokus. Både social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet. Detta är fortfarande viktiga aspekter då vi utvecklar stadsdelen men sakta men säkert har det vuxit fram en annan aspekt som vi kanske inte riktigt hade planerat men som vi värdesätter och nu jobbar aktivt med att anpassa.

Genom dialog och goda idéer från föreningar, privatpersoner, bostadsutvecklare och Exploateringsbolaget har vår stadsdel sakta men säkert vuxit med fritid och aktiviteter i fokus. Idag har vi skidspår som bitvis går genom stadsdelen, ett MTB-spår, XCO-bana som håller Olympisk Cross Countrybana-kvalitet, yoga, gym och padelhall med både inne- och utebanor. Lägg därtill närheten till skogen för promenader, orientering, svamp- och bärplockning m.m. så har vi lyckats skapa en stadsdel där aktivitetsutbudet är stort och diversifierat.

Detta är något vi är stolta över och kommer att jobba med att förfina och utöka.

Har du tankar och idéer får du gärna höra av dig till oss.

Mat och prat

I stadsängarna finns bra service både vad gäller det sociala d.v.s. caféer, restauranger och platser att mötas och umgås men även service i form av apotek, vårdcentral, frisör och tandläkarklinik m.m.

Skola och förskola i Stadsängarna

Både Internationella Engelska skolan och Raoul Wallenbergs förskola har valt att starta upp nya skolor i stadsdelen.

Vad finns det att göra i Stadsängarna

Skidor x 4

Äppelspåret är Stadsängarnas alldeles egna längdspår.
Från din dörr kan du som boende i stadsdelen sätta på dig laggen och bege dig ut i spåret som är cirka 3,5 kilometer långt.

Cykel, cykel cykel

Stadsängarna kan stoltsera med en OS-klassad XCO-banan för både vardagscyklister och proffs-mountainbikeåkare. Sigtuna Bike Arena blir Sveriges mest kompletta anläggning för utomhuscykling.

Mat och prat

Stadsängarna har gått om restauranger och caféer. Här kan du träffa dina vänner på en fika eller en bit mat eller varför inte en AW med lite musik för att starta helgen.

Yoga

För träning och yoga kan du besöka WE Stadsängar.

Närheten till vattnet

Var du än befinner dig i Sigtuna har du nära till vatten. Så också i Stadsängarna. Aktiviteterna kopplade till vatten är många både sommar som vinter.

Service o butiker

Enkelhet är något som vi tror underlättar att bo och leva på en plats. Därför har vi sett till att Stadsängarna har ett gott serviceutbud.

Padel

Fyra innebanor och en utebana. WE padel har etablerat sig i stadsdelen med en hall som har det mesta.

Ett hem för alla

I Stadsängarna har vi blandade upplåtelseformer. Här kan du bo i villa, rad- och parhus, bostadsrättslägenhet eller hyresrättslägenhet.

Golf både inne o ute

I Sigtuna stadsängar har du en kort promenad eller cykeltur till Sigtuna golfklubb. På vinterhalvåret har WE Padel två golfsimulatorer samt en putting green som du kan öva dina slag på.

Skola o Förskola

Vi är väldigt glada över att både Internationella Engelska skolan och Raoul Wallenbergs Förskola valt att starta verksamheter i Stadsängarna.

Det bästa med Stadsängarna är närheten till naturen. Jag kan hoppa i mina joggingskor eller hoppa på cykeln och ge mig ute direkt och bara njuta av omgivningarna och allt det fina. Eva boende i Stadsängarna