Skidor på flera sätt i Sigtuna och Stadsängarna

Längdskidor

Äppelspåret

Äppelspåret är Stadsängarnas alldeles egna längdspår. Från din dörr kan du som boende i stadsdelen sätta på dig laggen och bege dig ut i spåret som är 3,5 kilometer långt.

Värt att känna till är att spåret aldrig kommit till utan ett viktigt och ledande ord, som genomsyrat hela stadsdelen, nämligen Dialog. På grund av en del oro från Sigtunabor och Sigtunas orienteringsklubb om att deras ytor för längd och orientering skulle försvinna eller förstöras då Stadsängarna, en ny stadsdel växer fram, togs en diskussion om hur detta kunde undvikas.
Resultatet blev ett givande samarbete där vi bibehållit men även förbättrat möjligheterna till orientering och skidåkning. Äppelspåret sköts av Sigtuna orienteringsklubb och de gör ett fanatiskt jobb med att preparera det på vinterhalvåret.

Alpint

Men skidhistorien är inte slut där. Är det utför som är din grej så finns en utförsbacke med lift på promenadavstånd från Stadsängarna. Sigtuna Alpina är en förening som driver skidanläggningen Humbacken i Sigtuna. Med snökanon och lift kan du här köra alpin skidåkning och freeski.

Rullskidor

Sigtuna stadsängar har mängder av vägar som lämpar sig utmärkt för off-season träning. Så gillar du att staka med rullskidorna på är detta definitivt också den perfekta platsen att bo på.

Vattenskidor

Med bara 1 kilometer till Sigtunafjärden kan en stadsängsbo även välja skidor på vattnet.
I Garnsviken finns Sigtunas vattenskidklubb som drivs ideellt och där kan man både som medlem och gäst åka vattenskidor.